کد مطلب: 116685
شرايط رفع فيلتر شبکه‌هاي اجتماعي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1278

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خانه ملت،رمضانعلي سبحاني فر با اشاره به سخنان اخير دکتر اخوان عضو شوراي عالي فضاي مجازي در برنامه تلويزيوني ديروز،امروز،فردا مبني بر هوشمند نبودن سيستم فيلترينگ کشور اظهار کرد: اول بايد از آقاي اخوان پرسيد که بحث هوشمند بودن فيلترينگ از نظر ايشان چيست.


وي ادامه داد: اگر هوشمند را بخواهند تعريف کنند منظورشان اين است که دانه به دانه  ميشينند از پشت دستگاه صفحات را حذف مي کنند يا اين که سيستم را به آن دسته از مطالبي که  به هر حال مورد بحث است را حساس مي کنند ،خلاصه منظور ايشان از هوشمند نبودن سيستم فيلترينگ چيست؟

عضو کميته تعيين مصاديق مجرمانه عنوان کرد: يک موقع سايتي را که مرتکب محتواي مجرمانه شده را  کارشناسان رصد و آن را اعلام مي کنند اما  يک بحث ديگر آن است که در بحث فيلترينگ ما سيستم را حساس مي کنيم به يک سري نکات، لغات که وقتي به آن ميرسيم بايد فيلتر شود.

وي افزود: اين يک امر بديهي است، وقتي فيلتر صورت مي گيرد که کسي به سايت هاي فيلتر شده اي مانند فيس بوک دسترسي نداشته باشد اما با اين حال دو دسته هستند که مي توانند به اين سايت ها دسترسي داشته باشند،اول کساني که از فيلتر شکن استفاده مي کنند و دوم آنهايي که مجوز دسترسي به سايت هاي فيلترشده دارند.

سبحاني فر در خصوص تفاوت دسترسي به سايت هاي فيلتر شد بين مردم و مسئولين کشور گفت:در بحث فيلترينگ براي مسئولين تعريف شده است که به کدام سايت بروند يا نروند ولي يک سري هستند مسئول يا غير مسئول وقتي که سايتي فيلتر هست از طريق فيلترشکن يا راه هاي مختلف وارد سايت هاي فيلتر شده مي روند.

عضو کميته تعيين مصاديق مجرمانه در خصوص بودجه فيلترينگ درکشور گفت: هنوز بحث محاسبه هزينه فيلترينگ در کشور مطرح نشده است و در حال حاضر آماري در اين رابطه در دسترس نيست و نياز به محاسبه ندارد چون افراد با کمترين هزينه مي توانند از سيستم فيلترينگ عبور کند.

وي تاکيد کرد: سعي مي کنيم سايت ها و شبکه هاي اجتماعي آن بخش هايي که قابل استفاده است را به راحتي در اختيار مردم قرار دهيم و آن بخش هايي که مضررات،معايب دارد و در تضاد با فرهنگ ماست را حذف کنيم.

سبحاني فر در خصوص سخنان اخير مشاور رسانه اي رئيس جمهور مبني بر انجام اقداماتي براي رفع فيلترينگ فيس بوک ابراز کرد: بحث اين است که اين موضوع با شفافيت مطرح نشده است مگر نه هر دو صحبت يک معني دارد،آنچه آقاي خرم آبادي تاکيد بر شبکه هاي اجتماعي دارد، در جلسه ها مطرح شده است.

وي گفت: اصولي ست که هم دولت و کارگروه قبول دارد يعني بخش ها يا شبکه هايي که مشکلات يا نا بهنجاري ها اخلاقي داشته و به اصول ما ،موارد اجتماعي،فرهنگي و مسائل اخلاقي  ما آسيب وارد مي کند اين بخش ها در جلسات مطرح شده تا فيلتر شود.

عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: آن بخش از شبکه هايي که قابل استفاده هستند و مي توانند مفيد باشد را در دسترس عموم قرار مي گيرد و اگر آقاي دکتر آشنا مي گويد به اين معناست که بخش هايي از يک شبکه که فيلتر شده که قابل استفاده بوده و براي جامعه مفيد است در اختيار مردم قرار  مي گيرد و محتواي مضرر و غير اخلاقي آن حذف مي شود.

وي ادامه داد :در جلسه اي که با حضور وزراي محترم برگزار شد بحث شد که ما بياييم آن بخش هايي از شبکه هاي اجتماعي که  مسائل ضد اخلاقي را به دنبال دارد را فيلتر کنيم تا به سادگي در اختيار مردم قرار نگيرد و آن بخش هايي که قابل استفاده بوده و مي تواند براي مردم مفيد باشد در دسترسشان قرار گيرد.

سبحاني فر ابراز کرد:اين طرح بررسي شد و نياز بود تا بخش هاي فني در اين مساله وارد شوند از اين جهت قرار شد که کار گروه فني تشکيل شود تا اين گونه موارد،تکنولوژي ها و نرم افزار ها را مورد بررسي قرار دهد که بتوانند با استفاده از سيستم نرم افزاري و فني بخش هاي مضر فيلتر شود و بخش هاي مفيد در اختيار مردم قرار گيرد.

وي در خصوص اعمال سليقه در بحث فيلترينگ تاکيد کرد:کار گروه کاملا دموکراتيک هست، موضوعات بحث مي شود و قضيه تحليل مي شود اگر مواردي باشد که به هر حال مصادق مجرمانه داشته باشد از زواياي مختلف بررسي مي شود سپس راي گيري مي شود که اين بايد فيلتر بشود يا نشود،مصداق مجرمانه دارد يا ندارد يعني آنجايي که ظابطه و قانون به گونه اي است که شفاف در مورد آن بحث مي کند استناد مي شود به بند هايي که اين موضوع مصادق مجرمانه دارد،در آنجايي که بايد تشخيص افراد را مورد بررسي قرار بگيرد بعد از بحث، بررسي،تجزيه و تحليل راي گيري مي شود.

عضو کميته تعيين مصايق مجرمانه اظهار کرد:در بحث جي ميل، کار گروه که 13 نفر است و  هر روز تشکيل نمي شود يعني هر دو هفته يکبار است يا اين که به دليل اهميت موضوع جلسه فوق العاده تشکيل مي شود کارشناساني که در اين کار گروه کار مي کنند اين ها بر اساس ظوابط و مصاديقي که در اختيارشان قرار گرفته  موارد را رصد مي کنند.

وي ادامه داد:گاهي آنقدر مورد براي آن ها محرض هست که در کميته راي گيري مي کنند و با توجه به مورد و موضوع که منجر به بردن آبروي کسي يا خدشه دار کردن حيثيت افراد مي شود سريع اقدام به  فيلتر مي شود و سپس در کارگروه مطرح مي شود و ،در بحث جي ميل هم قبل از آن که کارگروه تشکيل شود فيلتر شد.

سبحاني فر خاطر نشان کرد: در موارد مباحث ديني و مذهبي پس از انتشار فيلم موهن آمدند و آن را فيلتر کردند اما پس از دو روز کارگروه تشکيل شد نسبت به رفع فيلتر جي ميل راي داد تا فيلترينگ آن بر طرف شد.

وي در خصوص رفع فيلترينگ شبکه هاي اجتماعي مانند  فيس بوک و توئيتر گفت: بايد اين موضوع مطرح شود که آيا از نظر فني و نرم افزاري اين امکان وجود دارد که بخش هاي  مضر و ضد اخلاقي حذف شود يا خير ؟ ابزار فراهم هست يا نه اگر اين ابزار فراهم باشد قسمت هاي مضر حذف و مابقي در اختيار مردم قرار مي گيرد.

 نماينده مردم خراسان رضوي در مجلس شوراي اسلامي در پايان خاطر نشان کرد:فيلتر وي چت در خصوص در دسترس قرار داشتن افراد تا شعاع چند کيلومتري بود که الان بحثي که مطرح است، مي توان اين بخش را حذف و فيلتر کرد يا خير تا به توان بخش هاي مضرر در اختيار مردم قرار  نگيرد که بايد در اين خصوص کارشناسي شود تا مشخص شود آيا اين امر امکان پذير است يا خير. 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html